‒Vi är emot systemet, inte mot dem som jobbar här, fortsatte hon.

Onsdagens manifestation var föreningens första utanför ett fågelslakteri. De stod där med förhoppningen att kunna stoppa djurtransporterna under ett par minuter, för att ta ett sista farväl av djuren. Många gånger dokumenteras mötena med djuren.

‒Vi vill ha kontakt med djuren. Se dem i ögonen, sa Martin Smedjeback, ordförande i Save movement Sverige, som också var på plats vid manifestationen.

Artikelbild

Under onsdagsförmiddagen samlades djurrättsgruppen Save movement Sverige med plakat utanför Kronfågel

‒Ser man dem i ögonen då blir det verkligt. Och genom dokumentationen blir mötena levande även för andra.

Maija Löfgren, styrelseledamot från Norrköping var också på plats.

‒Vi människor har inte rätt att utnyttja och döda djur för våra egna syften. De har rätt att få leva sina liv precis som vi. Jag deltar i Saves manifestation för att vara vittne till vad som sker och för att hedra de individer som dödas på Kronfågels slakteri, säger hon.

Martin Smedjeback tycker att det är ofattbart att så många kycklingar slaktas vid Kronfågel i Valla varje dag. Han liknar det vid att utplåna allt mänskligt liv i en mellanstor svensk stad, varje dag.

Artikelbild

Onsdagens manifestation var föreningens första utanför ett fågelslakteri

Bland deltagarna fanns också Sarah Larsson från Valla. Hon promenerade med barnvagnen och en sovande bäbis till fabriken.

‒Jag vill vara med och visa att jag bryr mig även om jag är uppväxt och bor i Valla och även om jag känner många som jobbar härinne, Jag har ingenting mot dem som personer, sa hon.

‒Vi ska inte stoppa något, vi ska finnas här som vittnen, fortsatte hon.

Lena Ella kommer från Wien i Österrike. Manifestationen vid Kronfågel var ett stopp för henne och Alex Bez, som är ute på en europeiska turné.

‒Ibland händer det att transportörerna eller fabriken ger oss en kyckling. För dem är en kyckling ingenting men för oss är den ett liv.

Föreningen hade planerat att stå utanför grinden till Kronfågel. Men de hann inte stå där särskilt länge innan personal från ledningen var ute och berättade för dem att de måste stå utanför tomtgränsen.

Lena Ella vädjade om en kyckling av företagets produktionsdirektör, men fick ett vänligt nej.