I februari gick flyttlasset, till Linnévägen och en av de nybyggda fastigheterna i kvarteret Hästen. Roxanna och Ilkka Vanhatalo bor i en tvåa på 55 kvadratmeter, en trappa upp i huset. De tar sig till sin lägenhet via trapphus och loftgång.

– Vi trivs jättebra här. Det känns som om vi bor på landet fast vi bor mitt inne i stan. Vi hör aldrig några grannar, säger Roxanna Vanhatalo.

– Det är lite radhuskänsla, tycker Ilkka Vanhatalo.

Roxanna Vanhatalo har tidigare bott i Örebro. När hon och IIkka träffades för två år sedan gick flyttlasset till kärleken i Katrineholm. Paret bodde först på Storgatan på norr.

När lägenheterna i kvarteret Hästen började annonseras ut blev paret nyfikna.

– Vi kollade upp det och tyckte att det verkade bra. Även om det är lite dyrare så är det kul att bo i något nybyggt och så fräscht, säger IIkka Vanhatalo.

De upplever att det är lugnt i området och nära till allt.

– Ja, vi är nog mer i centrum nu än vi var förr. Vi shoppar, träffar vänner, fikar och äter. Det är bra att ha nära till allt, tycker Roxanna Vanhatalo.

– När man bor så här behöver man varken ta bilen eller cykel. Det går lika fort att gå, säger Ilkka Vanhatalo.

De är nöjda med mycket av det som Katrineholm erbjuder i dag.

– Men jag tycker att det skulle finnas ett större utbud i befintliga butiker och så skulle de ha lite längre öppettider, tycker Roxanna Vanhatalo

– Det finns ju många pizzerior i stan så det skulle vara kul med lite mer husmanskost, eller något italienskt, säger IIkka Vanhatalo.

Roxanna Vanhatalo tycker också att det vore bra med bättre kommunikationer till Lövåsen.

– Speciellt på lördagar. Sista bussen går 14 men affärerna håller ju öppet längre.

Fick hon drömma ytterligare skulle hon gärna se fler cruise- och musikevent i stan.