I mitten av februari presenterades nyheten, det blir Katrineholms stjärnkock Tommy Myllymäki och hans team vid Julita värdshus som kommunen valde som arrendatorer för restaurangen i Stadsparken. Ut åkte pizzerian för att ge plats åt en året runt-öppen restaurang med tillgänglighet för alla – vare sig man vill äta en bit, dricka en kopp kaffe eller bara få något att dricka.

Det var i oktober förra året som pizzerian stängde efter att förre arrendatorn blivit utköpt. Arbetet med att rusta lokalerna påbörjades strax därefter.

Nu står vi här ett halvår senare och det är full aktivitet i köket. Vid ett bord sitter hovmästaren Felicia Zavodnik tillsammans med restaurangchefen Kristofer Winnerhed och lägger en sista hand vid planeringen.

Artikelbild

Full aktivitet i stadsparkens nya kök. Kalle Thåqvist, Moa Tamminen förbereder kvällens provlagning medan John Engström förbereder en romdrink med lite ingefära i.

Hovmästaren har fått en ritning i sin hand och ska påbörja skissen över hur utomhusmöblerna ska placeras. För köksmästaren är det provlagning och en sista hand vid maten så att allt ska bli så bra som möjligt.

– Menyerna har Tommy satt, vi ska se till att det blir som han vill. Ett av våra mål är att arbeta med lokala råvaror, nötköttet till exempel köper vi från Nyköping och tanken är att vi ska laga god mat av hela djuren. Det känns inte bra att bara köpa in en massa oxfilé när det finns så mycket annat på djuret som går att använda. Jag hoppas alla ska känna sig välkomna och att det inte kommer att kännas uppstyltat att komma hit. Det ska gå att komma hit enbart för att ta sig något att dricka och för att umgås i den underbara miljön som vi har här, säger Kristofer Winnerhed.

Moa Tamminen arbetar i köket och vi ber om ett kökstips på en trerättersmeny.

– Börja med vår råbiff, gå vidare med vår nykomponerade röding och avslutar med min favorit till dessert, karamellglass med karamelliserade popcorn och kolasås.

Artikelbild

Matsalen i "nya Stadsparken" är ljus och trevlig.

Under måndagskvällen och tisdagen är det meningen att köket ska provlaga de olika rätterna för att se om köket fungerar som det är tänkt.