Två pojkar, båda 17 år gamla, som dömdes för rånförsöket mot bingohallen i Katrineholm, har nu dömts också för människorov, övergrepp i rättssak och rån. Bingohallen på Fredsgatan i Katrineholm utsattes för ett rånförsök den 26 maj i år. Båda pojkarna, varav en inte fyllt 17 år vid tillfället, dömdes till ungdomsvård för rånförsöket den 20 juli i år, men de stod redan då misstänkta också för människorov i Oxelösund.

Enligt domen för människorov inträffade det den 4 juni, när de båda dömda samt två andra förde bort en något äldre pojke från Oxelösunds centrum till ett skogsparti. Där visade de offret en kniv och misshandlade honom och tog hans plånbok, mobil och nycklar. De har därefter tagit med sig offret i en bil och kört honom till Nyköpings kommun för att få honom att ge dem 50 000 kronor.

Ursprunget till det hela tycks ha varit en konflikt om en bil, som tillhörde en annan person, som också stod åtalad. Den unge man som utsattes för människorovet har erkänt att han slog sönder bilens rutor. Hela historien uppdagades när offret för människorovet kom hem blåslagen och hans mamma ringde polisen. De två 17-åringarna döms än en gång till ungdomsvård för människorov, övergrepp i rättsak och rån.