Dagens höghöjdsbana är av det enklare slaget och går mellan tre träd. Så småningom kommer besökarna att kunna ge sig ut på större äventyr än så. Nu ska nämligen Katrineholms äventyrklubb bygga en betydligt mer avancerad höghöjdsbana här.

–  I dag går man och håller i en lina i brösthöjd. I den nya höghöjdsbanan kommer det att vara sex eller sju olika utmaningar och avslutas med en linbana, även den på höjden, säger Jarmo Lithander, ordförande i Katrineholms äventyrsklubb.

Katrineholms äventyrsklubb har beviljats straxt över en halv miljon kronor av Leaderprojektet till sin satsning till skogs.

–  Det ger väldigt stora möjligheter. Tanken är att det ska bli ett rekreationsområde för fler i regionen, säger Jarmo Lithander.

Förutom en ny höghöjdsbana ska även hinderbanan rustas och förses med utmaningar. Vidare finns planer på en ny klättervägg och så ska en del utrustning, som kanoter och yxor, bytas ut.

Här ska det också byggas en tävlingsbana för yxkastning, vilket innebär fyra tavlor istället för en, som finns i dag.

Äventyrsklubbens område i skogen har förfallit under senare år. Satsningen ses därför också som en nystart för Katrineholms äventyrklubb.

Syftet med satsningen är att fler ska hitta ut och att fler ska intressera sig för naturen och dess världen. 

–  Vi hoppas att det här kan vara ett sätt, för att sedan vandring på leder och kanotpaddling ska bli nästa steg. Vi tycker ju att naturen är ett äventyr i sig, säger Jarmo Lithander.