Sommarauktionen är inne på sitt sjuttonde år på Fimta södergård i Valla. Auktionen anordnas av grannskapet i byn, där alla som vill, bidrar med saker som sedan auktioneras ut på det klassiska sättet, med en klubba.

– Jag tror det är en av anledningarna till att det är så populärt att komma hit. Nu för tiden finns det mest auktioner på internet, där uppstår aldrig det spänningsmomentet som händer när det är på riktigt, säger Hans Larsson, en av de som arrangerat evenemanget.

Auktionen hölls utomhus på gården och senare inne i den stora ladan som var proppad med människor. Populariteten på auktionen har bara stigit och blir mer besökt för varje år som går berättar Hans Larsson.

Artikelbild

Auktionen fortsatte senare inne i ladan där det budades på det mesta.

– Första året var det inte alls mycket folk. Men det har blivit mer och mer och nu har det blivit ett stort event folk vill återvända till årligen, inte bara för att fynda utan också för att mötas och umgås, säger han.

På den lika välfyllda parkering en bit därifrån sitter Roland Edsö i sin nyköpta gröna fåtölj och väntar på skjuts hem.

– Jag tror de flesta hittar hit av hörsägen, man pratar med någon som var här året innan och så blir det fler och fler. Men det är en kul utflykt att göra, jag tror många kommer ganska långa vägar, säger han.

En besökare som var där för första gången var Carolina Öhman Begat.

Artikelbild

Roland Edsö var nöjd över sina köp, han satt och väntade i sin gröna fåtölj på skjuts hem.

– Vi bor i Lerbo och har tänkt åka hit många gånger, men i år blev det äntligen av. Hittills har vi köpt ett älghuvud att ha på dragkroken, säger hon och skrattar.