Det tjoar i skogen vid Siggetorpastugan utanför Katrineholm. Lunchen är avklarad och ett dussin kvinnor från sex länder tar en promenad bland tallarna medan de för ett livligt samtal.
När de kommer tillbaka in till husets storstuga vittnar orden på vita tavlan om vem som har varit på besök under förmiddagen: Pirjo Svegréus, kommunpolisen, har besökt kursen och berättat om trafikregler och körkort, samt droger och deras konsekvenser, som en del i ämnet medborgarkunskap.
Det handlar om Viadidakts medborgarskola för invandrarkvinnor, som genomfördes första gången 2009. Värdegrunden från Kvinnliga medborgarskolan i Fogelstad, Julita, var basen i kursen och så har det fortsatt.
Nu som på 1920-talet är kvinnlig vänskap och demokrati centrala punkter i kursen, liksom Kvinnliga medborgarskolans motto "Hjärna, hjärta, hand" som skulle omfatta helheten hos deltagarna.
När KK kommer på besök har en och en halv vecka gått av den två veckor långa kursen, med främst elever från Svenska för invandrare, SFI.
Tillsammans med lärarna Marie Celing och Karin Lantz har kvinnorna haft besök av allt från socialtjänst till kommunpolitiker. De har sjungit, dansat, spelat rollspel, lyssnat, talat och studerat. Och, förstås, besökt Julita för att se med egna ögon var medborgarskolan en gång fanns.
Deltagarna känner mycket väl till de fem kvinnorna, med Elisabeth Tamm i spetsen, som grundade medborgarskolan i Fogelstad 1925.
– Vi har lärt oss hur kvinnor kämpade i Sverige för många år sedan, hur demokrati fungerar, hur det ser ut i andra länder. Demokrati fungerar jättebra i Sverige, säger Mimoza Ndoj.
Hon är barnmorska, med lång universitetsutbildning i bagaget, och levde i Albanien innan hon kom till Sverige för 15 månader sedan.
Nu hoppas hon på att få sin kompetens validerad för att kunna söka jobb när hon har fått språket med sig.
Abir Jabali, en annan av deltagarna, berättar att hon är lärare med gedigen utbildning och kommer från Palestina.
Även hon vill så snart det är möjligt ut i arbetslivet och ser medborgarkursen som ett fint komplement till SFI-utbildningen.
– Den här kursen är bra. Jag lär mig mycket, får träffa många kvinnor och lära mig deras hemländers traditioner, säger Mimoza Ndoj som tycker att Sverige har kommit långt i jämställdhetsarbetet.
– Män och kvinnor är jämlika. Alla har samma värde.