Traktorrally är något som anordnas i Bie för tionde året i rad. Där möter traktorentusiasten Kåre Andersson upp med sin knappt 60 år gamla Massey Ferguson Guldkalv från 1957 på självaste midsommarafton.
– Det brukar bli ett 40-tal traktorer med passagerare, säger Kåre Andersson som äger fyra traktorer själv, varav två är Volvo BM. Hela hans familj ska köra dessa traktorer på det varv som är fyra mil långt.
– Det är en hemlig rutt, bara jag som vet vart den ska gå och det är lite av tjusningen också, säger Kåre Andersson.
Den som inte har en egen traktor får åka på flaket hos någon annan, berättar han. Efter halva vägen stannar ekipaget till och dricker kaffe och har det mysigt i ungefär en timmes tid. Totalt tar det tre timmar att köra varvet runt.
– Det här är inget som ska gå fort och pengarna jag får in går direkt till Barncancerfonden, säger Kåre Andersson.
För den som inte vill skumpa runt på en traktor i fyra mil, utan hellre vill ha ett traditionellt midsommarfirande så finns flera platser att välja mellan.
Julita gård är ett av de mer namnkunniga ställena där midsommarstången kläs redan på torsdagskvällen, vid 19-tiden och själva firandet börjar dagen därpå vid 10-tiden med dans runt stången.
Det varnas för långa köer och dessutom kostar det 100 kronor i entré för vuxna, gratis för barnen. Då ingår inträde till utställningarna.
Lite närmare Katrineholm sker firande på Djulö där midsommarstången börjar kläs vid 11.30 på fredagen och man uppmanas ta med egna blommor att dekorera med. Dans kring stången börjar vid 13.30 och det kommer även finnas traditionella aktiviteter som häst och vagn, lotterier, hoppborg, fiskdamm och tipspromenad.
Den som vill åka en bit ut på landet i Vingåkers kommun kan besöka Hagby IP i Österåker där också firandet börjar på torsdagen med plockning av blommor och ormbunkar för att klä midsommarstången på kvällen vid 18-tiden.
Klockan 14 på midsommarafton drar dansen igång på Hagby och då ska det även lekas, drickas kaffe, fiskas i damm och skjutas. Det kommer även arrangeras något som kallas för "Ravellimålet" och så kan man åka häst samt bli rejält underhållen av Byledraget.
På Valla IP drar firandet igång klockan 14 på midsommarafton och i Björkviks Folkets park firas det mellan klockan 11-15.