Tidningen har berättat att Johanna Hellberg blev bestulen på batteriet till sin elcykel i samband med att hon låg på sjukhus.
Nu misstänker Johanna Hellberg att hon hittat batteriet, på en köp- och säljsida i sociala medier. Där är det till salu för 700 kronor. Johanna Hellberg har tagit kontakt med säljaren.
– Han fattade misstankar direkt och ville inte sälja till mig, berättar hon.
Johanna Hellberg har även kontaktat polisen.
– De säger att jag måste vara hundra procent säker på att det är mitt batteri innan de kan göra något.
Peter Göransson, kommissarie vid Katrineholmspolisen, kan inte uttala sig i det specifika ärendet. Däremot kan han berätta generellt vad polisen kan göra om misstänkt stöldgods dyker upp i exempelvis sociala medier.
– Säg att du blir av med din cykel och sedan får syn på den. Kan du beskriva exempelvis ett särskilt kännetecken på cykeln så har vi helt andra ingångsvärden för att kanske göra en husrannsakan och säkra godset.
Särskilda kännetecken är, enligt Göransson, bra att ange redan vid anmälan.
– Det går inte att säga att 'jag blev av med min cykel och det skulle kunna vara den här på bilden'. Då är det svårt för oss att fatta beslut om tvångsmedel.
Allmänhetens uppfattning kan ibland vara att det bara är för polisen att åka och hämta det stulna. Men så enkelt är det inte.
– Det skulle kunna innebära att man köper något helt legalt, sedan tipsar någon om det och så kommer vi hem till dig grundlöst och söker reda på det. Det skulle ju inte fungera.