Simon och Emil har öppnat restaurang – på hjul

I maj i år startade vännerna Simon Michele, 24, och Emil Forsbrand, 25, Devido foodtruck. De har turnerat runt på olika festivaler men deras fasta utgångspunkt är Stortorget i Katrineholm. Nu drömmer de om att nå ut till fler kunder i Sverige – och utomlands.

Simon Michele,24, har tagit fram menyn på restaurang Devido i Flen helt själv. Foodtrucken har samma meny, men i ett mer begränsat utbud. "Vi satsar hellre en meny med färre valmöjligheter, så vi kan leverera en bra standard på vår mat", säger Simon.

Simon Michele,24, har tagit fram menyn på restaurang Devido i Flen helt själv. Foodtrucken har samma meny, men i ett mer begränsat utbud. "Vi satsar hellre en meny med färre valmöjligheter, så vi kan leverera en bra standard på vår mat", säger Simon.

Foto: Erica Johansson

Katrineholm2024-07-12 06:28

Redan för tre år sedan startade Simon Michele och hans pappa David en restaurang i Flen som fick namnet Devido, där man främst nischade in sig på smashed burgers. Sedan föddes en tanke hos Simon om att också ha en foodtruck.

– Jag märkte att allt fler katrineholmare besökte restaurangen i Flen. Då kom idén upp om att ta Devido till Katrineholm. Istället för att öppna en ny restaurang, valde vi att ta ett litet kliv och satsa på en matvagn, säger Simon Michele. 

undefined
Simon Michele, 24, och Emil Forsbrand, 25, har öppnat Devido foodtruck i Katrineholm.

Simon Michele fick snabbt med sig familjevännen Emil Forsbrand på tåget, som tack vare kontakter fick möjlighet att servera mat på flera olika festivaler runtom i Sverige. Senare i sommar ska de bland annat sälja burgare på festivalen "Vi som älskar 90-talet" i Malmö.

– Det var riktigt kul när Simon frågade om vi skulle köra igång detta, jag tvekade inte en sekund. Jag har jobbat många år i musikbranschen, och idag bokar jag även artister till festivaler. Det har gjort att vi har fått chansen att jobba på många festivaler i sommar, totalt 15 stycken, säger Emil Forsbrand. 

På grund av många bokningar på festivaler och event har inte killarna stått lika mycket i Katrineholm som det först var tänkt. Men från och med i mitten av juli kommer den röda matvagnen synas mer på Stortorget.

undefined
När Simon Michele, 24, kom med idén om Devido foodtruck, var pappa David tydlig med att det var killarnas egna projekt. "Pappa sa direkt att det var här skulle bli vårt race, han vet hur mycket tid sådant här tar. Men han kommer ändå ofta med goda råd och vi hade aldrig klarat oss såhär bra om det inte varit för honom", säger Simon Michele.

När tidningen träffar de båda killarna vid foodtrucken, är de riktigt peppade på att komma igång med försäljningen i Katrineholm och speciellt sugna är de på vecka 32. 

– Av alla festivaler och event vi ska på nu i sommar, så är Katrineholmsveckan en av de som jag är riktigt taggad på, säger Simon Michele och fortsätter:

– Jag har själv sprungit KK-joggen flera gånger och jag vet hur mycket folk det brukar vara den veckan. Det kommer vara en stor möjlighet för oss, att få visa upp vilka vi verkligen är. 

undefined
Simon Michele,24, har tagit fram menyn på restaurang Devido i Flen helt själv. Foodtrucken har samma meny, men i ett mer begränsat utbud. "Vi satsar hellre en meny med färre valmöjligheter, så vi kan leverera en bra standard på vår mat", säger Simon.

Vad är målet med Devido foodtruck?

– Vi drömmer stort. Om det går bra i Katrineholm, hade det varit kul om vi kunde öppna en restaurang i stan och kanske utvidga och öppna fler restauranger i andra städer, säger Simon Michele.

– Då hade vi kunnat investera i fler foodtrucks och placera ut dom på flera orter i Sverige. En annan stor dröm hade varit att ta oss utomlands, men allt har sin tid och den måste vara rätt, säger Emil Forsbrand. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!