Det tycker oppositionsrådet Ewa Callhammar (FP), som skrev motionen tillsammans med partikamraterna Lars Levin, Ingegerd Furén, Carina Björk Andersson, Marianne Körling Ström och Agneta Emanuelsson.
När den lämnades in var det med tanke på det förestående kommunalvalet. Möjligheten fanns då fortfarande att se över antalet nämnder och styrelser, för att både effektivisera och spara skattekronor.
Allt skulle vara klart i god tid före septembervalet, menade motionärerna.
Sedan gick månaderna. Valet kom. Valet gick. Och en ny mandatperiod inleddes.
Men svaret på motionen – ett avslag, eftersom organisationen spikades i december 2014 – kom inte förrän till måndagens kommunfullmäktigemöte.
– Motionen borde ha kunnat beredas tidigare. Nu får vi svar, och det godkänner vi inte. Man har haft tid att ta fram ett förslag tillsammans med oppositionen, sa Callhammar.
FP reserverade sig mot fullmäktiges beslut att avslå den årsgamla motionen och fick stöd av Sverigedemokraterna.
Dock kunde Callhammar inte förneka att vissa effektiviseringar ändå gjorts. När kommunfullmäktige före årsskiftet valde ledamöter och ersättare till nämnderna, gjordes samtidigt en del organisatoriska förändringar.
Byggnadsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden slogs samman till en bygg- och miljönämnd.
Antalet ledamöter blev färre i kommunstyrelsen, liksom i vård- och omsorgsnämnden och bildningsnämnden. Kommunrevisionen har också bantats, även om fullmäktige i måndags tvingades fyllnadsvälja en revisor som inte fanns på kartan i december.
Det är med dessa argument som kommunstyrelsens ordförande respektive vice ordförande, Göran Dahlström (S) och Lars Härnström (M), motiverar avslaget på FP-motionen.