– Vi drog i gång i fredags och då var det många som blev glada, säger Marcus Ahnstrand som jobbar i bageriet vid ICA Maxi.
Semlorna försvann som smör i solsken.
– Vi visste inte om vilken respons vi skulle få, men åtgången var större än väntat så vi fick helt enkelt lov att baka fler semlor under dagen, fortsätter Marcus Ahnstrand som under sina sju år i maxibageriet bakat tusentakls semlor.
– Vi har förfrågningar om semlor året om, men vi brukar avsluta semlebaket när påsken är avklarad,
Initialt har baket handlat om de traditionella semlorna, men i takt med tiden kommer alternativa semlor att erbjudas.
– Vi har fem olika semlor som basutbud, men så tillkommer gluten- och laktosfria varianter, fortsätter Marcus Ahnstrand som dock uppger att varianterna av semlor är oändliga och förfrågningar om specialsemlor är vardagsmat för hans och hans kollegor.
Att Fettisdagen ännu är den stora semledag intygar han dock.
– Då får vi verkligen göra rätt för oss. Att äta en semla på Fettisdagen är en tradition som tycks överleva alla generationer och för vår del så bakar vi flera tusen semlor på just Fettisdagen.
När väl semlorna är paketerade och klara så förses produkten med en innehållsdeklaration som ibland kan kännas konstig.
– En semla är givetvis en färskvara, men innehållsdeklarationen syftar helt och hållet på innehållet i semlans fyllning och är nödvändig med tanke på allergier som huserar bland olikas kunder, uppger Marcus Ahnstrand.