Så gör du Zdenkas goda kåldolmar

Kåldolmar Sarma, ca 25 st

Katrineholm2014-12-06 05:00

1 vacuumförpackat surkålshuvud

500g blandfärs

2 dl ris

fant, en krydda

ca 100 gr rökt sidfläsk, alternativ tärnad bacon

rökt revben, rökt fläskfilé

Plocka bladen av surkålshuvudet, tvätta dem i kallt vatten 3-4 gånger. Banka ut den tjocka delen av bladet och lägg alla blad på en bricka.

Smält det rökta sidfläsket i en kastrull.

Tvätta det kokta riset. Blanda alla ingredienser till en fin och jämn smet.

Lägg en klick smet på varje blad. Vik ihop till ett paket.

Lägg kåldolmarna i en kastrull, lägg i rökt revben eller rökt fläskfile bland kåldolmarna. Slå på vatten så att det täcker dolmarna och koka minst 5-7 timmar, gärna längre.

Gör en redning i en kastrull. Häll på kåldolmarna och låt puttra några minuter.

Smaklig måltid!

Tips: sök på savijanje sarme på youtube, där ser du hur man viker ihop kåldolmarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om