Det berättar Hans Andersson, ordförande för Unionen på Ericsson. Han tillägger att det var chockade och ledsna medarbetare som sedan lämnade mötet.
Andersson säger att en nedläggning skulle kunna förväntas från ett företag i kris, men att så inte är fallet.
– Att beskedet kom just nu är en överraskning för min del. I tillverkningsindustrin lever vi ständigt under hot om outsourcing, men att något skulle hända just nu hade jag inte väntat mig, säger Hans Andersson.
Unionen organiserar 175 medlemmar på Ericsson. Det är närmare hälften av dem som drabbas av nedläggningen.
Efter stormötet samlades personalen i grupper med sina chefer för möjlighet till samtalsstöd. Någon arbetsplikt fanns inte under resten av dagen.
– Nu inleds förhandlingar om hur nedläggningen ska gå till och vilka villkor som de uppsagda har. Jag förutsätter att företaget kan leva upp till sina ledord, professionalism och respekt, och vara generösa mot sina anställda, säger Hans Andersson.
Enligt de besked som personalen har fått kommer nedläggningen att genomföras under 2015.
– För Katrineholm är det här mycket tungt. Jag tror att det är svårt att hitta nytt jobb och att man får vara beredd på att pendla om man ska hitta något – såvida det inte går att få till några nya företagsetableringar, säger han och tillägger att sådant inte är gjort i en handvändning.