Larmet kom till SOS klockan 05.46 i lördags morse. Någon såg då rök från brofästet intill järnvägen, bortanför Dufweholms herrgård. Det visade sig brinna i en flytbro längs vandringsslingan Dufweholmsleden. Räddningstjänsten släckte snabbt branden och hindrade att den spred sig till den intilliggande skogen.
Sedan dess har personal från kommunen spärrat av platsen så att ingen lockas att gå ut på bron, som nu är helt obrukbar.
Bryggan ut till en flytande del av bron har "bränts av" och flytdelen har till hälften tippat ner i vattnet. Endast två kättingar, fästa i land, håller fast flytdelen.
Kommunen kommer att utöka avspärrningen, så att flanerare inte behöver gå ända fram till bron innan de inser att det inte går att passera.
Det här är den tredje branden på kort tid i området.
I början av maj brändes ett omklädningsrum vid Duveholmsbadet ner. Några dagar senare skedde ett nytt sabotage, då någon eldade på en annan bro längs Dufweholmsleden.
Dessutom vandaliserades en bro mellan bågskytteplan och järnvägen i april genom att gärningsmän hoppade sönder den. Då slets också plåtar loss från bron vid järnvägen och räckena förstördes på en bro mellan Svartbäcken och Dufweholms herrgård.
Polisen har varit på plats och fotograferat skadegörelsen. I samråd med räddningsledaren som var på platsen, har polisen gjort bedömningen att branden var anlagd. I övrigt gör man i nuläget ingenting.
– Förundersökningen är redan nedlagd eftersom vi inte har något att gå på. Inga spår, vittnen eller teknisk bevisning, säger David Westlin, biträdande chef för lokalpolisområde Katrineholm.
Om det dyker upp exempelvis ett vittne kan utredningen öppnas igen.
David Westlin kan inte uttala sig om eventuella samband mellan denna händelse och de tidigare tillfällena av skadegörelse runt sjön. Eventuellt kommer man att förstärka bevakningen av området.
– Om vi ser en serie händelser kopplade till ett visst område kan vi lägga mer resurser där. Vi kan inte lova något just här, men vi ska givetvis ta det i beaktande, säger Westlin.
Det är kommunen som äger både denna bro och de som tidigare vandaliserats.
– Det är frustrerande. Det här är en populär led där många går, säger Stefan Ivarsson, enhetschef på kommunens parkavdelning, om det senaste tilltaget.
– Det är svårt att förebygga sånt här. Det är ett stort område att bevaka och på kvällar och nätter är det inte många som ser vad som sker, fortsätter han.
Kommunen har åtgärdat de tidigare skadegörelserna, och kommer att laga även denna bro. Men det kan ta tid.
– Vi ska ta kontakt med företaget som byggt bron och se om de kan bygga en ny flytdel. Men det kan dra ut på tiden, det är ett bekymmer, säger Ivarsson.
Vad all skadegörelse i området kostar skattebetalarna, kan Stefan Ivarsson inte svara på än.
– När de eldade lite på den förra bron kostade det inte så mycket utom arbetet att laga. Den här gången blir det helt andra pengar, när en flytbrygga ska lagas, säger han.
Kommunen har en viss budget för oförutsedda utgifter av den här typen, men det är alltså ännu osäkert om dessa pengar räcker, eller om andra verksamheter blir lidande av att vandaliseringen måste åtgärdas.