Pandemin har satt hård press på krögare, men Lotta, maken Micke och sonen Carl Walo har lagt i ännu en växel. Sedan tidigare driver de Pinchos i Enköping och vid årsskiftet tog de även över i Katrineholm.
– Vi fick ett bra intryck av Katrineholm från första början. Det är en mysig stad med otroligt trevliga och positiva människor, allt från gäster till myndighetspersoner. Det känns att man vill driva orten framåt, säger Lotta Walo som är vd.
Redan nu har de påbörjat förändringsarbetet. Ett nytt kyl- och värmesystem har installerats för att få upp inomhustemperaturen och näst på tur står en rejäl uteservering.
– Vi kommer att bygga ut och göra den mysigare. Det blir plats för 90 sittande gäster när det inte är corona. Planen är även att vi ska flytta ingången till långsidan på Hantverkargatan så att man kliver in mitt i restaurangen, förklarar Lotta Walo.
Än så länge lägger coronapandemin locket på för mycket, men familjen Walo har ett helt knippe idéer de vill förverkliga på sikt.
– Jag tror det finns superpotential att utveckla här. När corona släpper taget vill vi ha loungekvällar med barhäng. På nedervåningen vill vi göra en vip-avdelning och kanske ett litet dansgolv. Det skulle kunna bli hur mysigt som helst.
Siktet är inställt på att ge Katrineholmsrestaurangen en rejäl nystart.
– Jag har förstått på katrineholmare som jag pratat med att det inte finns någon "gå ut och äta"-kultur i Katrineholm. Det vill vi ändra på, säger Lotta Walo.