Till årsskiftet föreslår regeringen att en tredje pappamånad införs. Med pappamånad menas en månad med föräldrapenning, som inte kan överlåtas till den andra föräldern. Men på helgens kongress ställde sig partistyrelsen bakom det övergripande målet, att föräldrapenningen ska vara helt individualiserad, vilket innebär att ersättningen öronmärks i två lika stora delar till barnets mamma respektive pappa.
Men kritiken har inte låtit vänta på sig. Kristdemokraternas Emma Henriksson säger till TT att hon tycker att det är tragiskt att en tredje pappamånad införs och varnar för att mycket föräldraledighet inte kommer att tas ut om familjerna inte själva får bestämma vem som ska stanna hemma.
"Detta kommer att innebära att barn kommer att få mindre tid med någon av föräldrarna", säger hon.
Men Fredrik Olovsson (S), riksdagsledamot från Katrineholm, tror på förslaget om den tredje pappamånaden och i förlängningen på helt delad föräldraförsäkring.
– Det är många som ser att pappamånaderna varit väldigt bra. Fler barn får bättre kontakt med och tillgång till sin far, säger han.
Han kallar målet med helt delad försäkring för "avlägset" och tror inte att det kan uppnås den här mandatperioden, men tror att den tredje månaden går i genom i höst.
– Vi borde rimligen ha majoritet för förslaget i riksdagen. Men det har funnits kritik mot varje steg mot mer jämställd fördelning. Tidigare fanns det kritik mot förskolor, nu mot pappamånaderna.
Ett argument mot pappamånader är att familjer anser sig förlora ekonomiskt på dem. Är det inte bättre att jobba för minskade löneskillnader mellan kvinnor och män?
– Det skeva uttaget av föräldradagar bidrar i hög grad till löneskillnader. När unga män och kvinnor skaffar barn halkar kvinnorna efter. Man ser unga kvinnor som en risk.
Många tycker att familjerna själva ska få bestämma hur de vill göra, vad säger du om det?
– Det är resurser vi gemensamt ger till föräldrar, och hur gemensamma resurser fördelas bör vi bestämma gemensamt, säger Fredrik Olovsson.