Friskolan kommer att ha en förskoleklass och en klass i årskurs 1. I skolans lokaler kommer man också bedriva fritidshem mellan 06.30 och 18.00 varje vardag.
– Som mest blir det 24 elever i varje klass, men vi är inte riktigt där än. Vi har 21 elever i förskoleklass just nu, men har möjlighet att ta in ett par till och i årskurs 1 är det än så länge nio elever, säger Caroline Bergström, rektor på Kunskapsskolan.
Det låga antalet elever i ettan tror hon beror på förseningen. Från början skulle man ha öppnat hösten 2024 och de som stod i kö då hann börja på en annan skola, och då är det kanske inte så lockande att byta, säger Caroline Bergström.
I en korridor, där de yngre eleverna kommer hålla till, pågår lektioner samtidigt som klassrum byggs om.
– De har börjat bygga lite inomhus i de delarna där verksamheten inte påverkas jättemycket och på skolgården, på baksidan, håller de på för fullt. Men det kommer hända ännu mer inomhus under sommaren när eleverna gått på ledighet, säger Caroline Bergström.
När skolgården är klar kommer det finnas flera olika gungor, hinderbana, klätterställning och studsmatta. På framsidan blir det bland annat en multiarena och pingisbord.
– Eleverna som sitter på övervåningen kan verkligen följa hela byggarbetet. De tycker det är jättespännande, säger läraren Sarah Harrsjö, 45, som kommer ta hand om förskoleklassen.
– Jag har mycket erfarenhet av lågstadiet, men jag har inte haft förskoleklass innan. Jag ser verkligen fram emot att ta emot dem, säger Sarah Harrsjö och får medhåll av sin kollega Linda Bergfeldt, 29, som blir ettornas lärare.
– Ja, verkligen. Vi båda undervisar årskurs sex nu så det blir något helt annat att undervisa elever i förskoleklass och årskurs 1. Jag har inte haft lågstadiet förut. Jag har läst upp min behörighet så den även gäller för de yngre åldrarna under tiden som jag jobbat. Jag har sista tentan om någon vecka och sen är jag klar. Jag är lite nervös, men taggad på att vara med från start och bygga upp något nytt, säger Linda Bergfeldt.
Det skiljer många år mellan de yngsta och äldsta eleverna. Kan det bli en krock?
– Vi har ju redan i dag elever i årskurs 4-9, och jag ser det bara som en fördel. Det blir en trivsam stämning och de lär sig respektera alla elever både de yngre och äldre. De äldre är förebilder och ska vara förebilder och ta hand om de yngre, säger Caroline Bergström.