Allt är på plats i Orangeriet. Meny, napolitansk vedugn, pelargoner och pizzabagare. För när restaurang Parkens nya del öppnas kommer det åter att serveras pizza i Stadsparken.
– Alla älskar ju pizza. Jag jobbar med mat och i slutändan är det alltid väldigt gott med pizza, säger Kristofer Winnerhed som är ansvarig för stjärnkocken Tommy Myllymäkis restauranger i Katrineholm och Julita.
Samtidigt vill Winnerhed och Myllymäki tillföra något till Katrineholm och har valt att satsa på napolitanska pizzor, de utmärks av små svarta prickar eftersom de gräddas kort tid i hög temperatur.
– De får en frasig yta samtidigt som det är mjukt och gött inuti, säger Winnerhed.
En minut och 400 grader är receptet som pizzabagaren Khalid Laghouili använder sig av. Han har bakat pizza i Italien i åtta år, och arbetat på italienska krogar i Stockholm.
– Det är en original Visciano-ugn, säger Laghouili som den enorma ugnen som eldas med björkved.
Khalid Laghouili provbakade ugnen i tisdags när byggarna firades för att arbetet med tillbyggnaden var klart.
Pizzamenyn har testats fram av Tommy Myllymäki, Kristofer Winnerhed och Albin Edberg.
Det finns plats för 40-50 gäster inne i Orangeriet och ungefär lika många platser utanför. Utefter båda långsidorna är det stora fönsterpartier, mot Stadsparken är de öppningsbara. Det är Katrineholms kommun som är fastighetsägare och som står för utbyggnaden som beräknades kosta drygt tre miljoner kronor.
Design och inredning står Katrineholmsdesignern Jens Fager för, precis som i restaurangdelen.
– Det känns igen, och hänger ihop, med restaurangdelen. Och så har Jens tagit fasta på att det är ett orangeri, säger Winnerhed.
Intentionen med Orangeriet är att det ska vara avslappnat och lite enklare, här beställer gästerna över disk och får en "puck" med sig som signalerar när maten är klar för hämtning.
– Vi försöker vara lyhörda och ta in vad folk är intresserade av. Vi vill att det här ska kännas som katrineholmarnas vardagsrum, ett ställe man bara kan slinka in på. Käka en pizza, eller bara ta en kopp kaffe, säger Winnerhed.
I mitten av Orangeriet finns en liten scen.
– På lördagar kommer någon att spela skivor och så kommer vi att ha spelningar med lokala band.
När Orangeriet kommer att öppnas för allmänheten är osäkert in i det sista. I dag, i morgon, eller till helgen – det beror på när alkoholtillståndet anländer.