Det är Svenska Brasserier som lite i smyg har tagit över Ulriksdals wärdshus norr om Stockholm. Det rapporterar DI Weekend.
Som Katrineholms-Kuriren berättat tidigare planerar Svenska Brasserier och Tommy Myllymäki att bygga en helt ny drömkrog på Biskopsudde. Tanken är att krogen ska tillhöra toppskiktet i Sverige. Men byggnationen har blivit försenad och restaurangen beräknas öppna först under hösten 2018.
– Det är många möten och avtal och man kan ju alltid stöta på problem. Just nu ligger vi 2,5 månader efter i planeringen, säger Tommy Myllymäki till KK.
Planen är att hålla krogen öppen ett halvår i taget och sedan arbeta med utveckling under lika lång tid.
– Tanken var att vi skulle öppna i augusti 2017. Nu får vi se om det blir i januari 2018.
I väntan på att krogen ska öppna ska Tommy Myllymäki, som är kreativ ledare på Svenska Brasserier, rycka upp den forna stjärnkrogen Ulriksdals wärdshus. Han ser fram emot jobbet.
– Det är ju ett anrikt gammalt värdshus, den första stjärnkrogen. Så det handlar både om att lyfta verksamheten till en ny nivå samtidigt som man behåller det gamla, säger Tommy Myllymäki.
Vid sidan om detta driver han också Julita wärdshus. Här har han tillbringat en hel del tid i sommar.
– Jag gillar att vara i Julita, säger han.