Miljöinspektör fann brister på Katrineholmsrestaurang

Miljöinspektören har funnit flera brister på en restaurang. Bland annat förvaras skaldjur i för hög temperatur.

Katrineholm2016-11-15 10:02

Det var i slutet av oktober som samhällsbyggnadsförvaltningen gjorde en kontroll av livsmedelsverksamheten på restaurangen.

Miljöinspektören fann flera brister.

Enligt ett föreläggande så var kylarna och en ugn smutsiga vid inspektionen. Vidare var temperaturen i kylfacket under stekbordet för hög. I kylfacket förvarades skaldjur och kött.

Miljöinspektören påpekar också att restaurangen inte får förvara livsmedel utan så kallade varuskydd.

Samhällsbyggnadsförvaltningen skriver i sitt föreläggande att avvikelserna ska vara åtgärdade senast den 15 november.

Därefter kommer miljöinspektören att göra en uppföljande kontroll. Är inte avvikelserna åtgärdades kan föreläggandet förenas med vite.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om