Det är långt ifrån det första lunchföredraget som arrangörerna anordnat.
– Han är här för att hålla ett föredrag om mat i Sörmland utifrån hans perspektiv samt om vår position i Matsverige. Vi brukar anordna ett antal olika föredrag om allt mellan himmel och jord och kallar det för "learning lunch", berättar Johan Sundholm på Made in Katrineholm som är initiativtagare till föredragen.
Magnus Svensson har många strängar på sin lyra. Förutom att han är kock kan han även titulera sig fil. kand. i måltidskunskap, sommelier, författare och kreativ ledare på Restaurangakademien.
Magnus Svensson har bland annat lett TV-programmet "Bästa maten" där han reste Sverige runt, hälsade på i folks hem och lagade mat med lokal anknytning. Och just mat med lokal anknytning hör till de saker han pratar om under föredraget.
– Jag ska tala lite om mat i Sörmland och tar det alltid utifrån kundernas perspektiv.
Lokal mat är något han har vurmat för i olika mediala sammanhang i över ett decennium. Han har sett en klar förändring med tiden.
– Det var tio år sedan jag åkte runt i Sverige och tog lokala råvaror och gjorde lokala recept i programmet "Bästa maten". Då var det så omodernt att TV4 lade ner det, men i dag är det något helt annat, berättar han.
Han menar att det under samma tid även skett en liknande utveckling på ett lokalt plan.
– Bara för tio år sedan pratade man inte om Sörmland som matland, om närodlat och ekologisk mat. Även där har det förändrats.
Se även tv-inslaget om Magnus Svensson på kkuriren.se.