Kuriren direktsänder från årets studentfirande

Årets studentfirande kommer inte bli som det brukar. Även Kurirens bevakning blir annorlunda. För första gången kommer tidningen att direktsända från firandet.

I år kommer inga anhöriga tilltåtas delta vid studenternas utrsping. Bilden är från 2018.

I år kommer inga anhöriga tilltåtas delta vid studenternas utrsping. Bilden är från 2018.

Foto: Stina Järperud/arkiv

Katrineholm2020-06-03 10:08

Coronapandemin har tvingat skolorna och årets studenter att anpassa och ställa in delar av firandet. Det blir ingen kortege, och även på skolorna blir det annorlunda. 

På Duveholmsgymnasiet och KTC kommer klasserna att hålla till i sina respektive klassrum och titta på en sändning med rektorerna från aulan. Även på Lindengymnasiet kommer eleverna att delas upp för att undvika trängsel, skriver kommunen på sin hemsida.

Studenternas utspring kommer att ske klassvis, och inga anhöriga får närvara vid utspringet. På Duveholmsgymnasiet/KTC kommer det att finnas speciella uppsamlingsplaster, där anhöriga kan hämta upp sin student.

Katrineholms-Kuriren kommer att direktrapportera från studenten under lördagen, med direktsändning av utspringen från Duveholmsgymnasiet/KTC. Sändningen kommer att starta strax innan de första studenterna springer ut klockan 11.00. Den sista klassen kommer att springa ut klockan 11.50, enligt skolans tidsplan.

– Det är första gången som vi har direktsändning från studenten. Det känns extra viktigt nu när katrineholmarna inte kan delta i studentfirandet på samma sätt som vanligt.  Det känns roligt att kunna erbjuda detta till våra läsare, säger Katrineholms-Kurirens nyhetschef Andreas Lindhe.

Även på Lindengymnasiet och Gymnasiesärskolan kommer studenterna att springa ut vid 11-tiden. På Lindengymnasiet har anhöriga möjlighet att hämta upp sin student mellan skolan och SKF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!