Tidningen har tidigare skrivit om den kommunkorv, eller rättare sagt sörmländsk falukorv, som tagits fram.
– Vi ville göra en hemgjord korv på riktigt och tog kontakt med Mälarchark och lokala producenter av råvaror. Sedan tog vi fram ett eget recept, berättar Robert Henriksson som är enhetschef på Katrineholms kommun.
Man gjorde en direktupphandling och tog fram ett eget recept som enligt Henriksson innebär en korv med mindre fett, mer kött och mer smak än en traditionell falukorv. Man kallar den för sörmländsk falukorv – trots det tämligen ansenliga avståndet till Dalarna.
I tisdags serverades korven för första gången inom alla kommunala verksamheter i Katrineholms- och Vingåkers kommuner.
– Det blev totalt 700 kilo korv den här gången. Vi tänker servera den två, tre gånger per år, säger Henriksson.
Priset då? Det delades ut på Sörmlandsdagen som genomfördes i Nyköping under fredagen.
– Det var ett hederspris, ett uppmuntringspris från Sörmlands matkluster, säger Robert Henriksson.
– Det känns underbart roligt att bli uppmärksammade för vårt arbete. Samtidigt fick vi bra respons när korven serverades, fortsätter han.
– Det är "snillen spekulerar" som ligger bakom den! Vi fick idén om en egen korv och började titta på om vi kunde söka EU-medel till den. Men det gick inte, så då hittade vi en samarbetspartner i Eskilstunaföretaget, berättade Katrineholms kostchef Camilla Wiström i våras när det var dags att proväta korven.