– Planen var att leva tillbakadraget, låta medicinen få effekt och sedan flytta härifrån, men det har bara gjort mig ensam. Jag har inte kommit någonstans genom att inte berätta, säger hon.
Nu i veckan skrev hon ett inlägg på sin facebooksida med rubriken "Jag är trans". Där berättade hon öppet om att hon är transsexuell och trött på att det skapar jobbiga situationer.
Hon är överväldigad över responsen hon fått på inlägget.
– Det har nått ut till fler än jag trodde. Många har hört av sig, även personer jag inte haft kontakt med på flera år. De vill stötta och säga att jag är modig. Det visar att folk tar till sig av människors historier, säger hon.
Embla Rahbek har alltid känt att det är någonting som inte stämmer, men det var först i fjortonårsåldern som hon kunde sätta ord på det.
– Det har alltid varit mycket känslor så det var svårt att sålla ut vad som betydde vad. När jag var yngre visste jag inte att det fanns någonting som hette transsexualism. Det var först när jag googlade som jag upptäckte det, berättar hon.
Hon tycker att samhället saknar kunskap om transsexualitet.
– Jag förstår att det finns många frågetecken för folk när det handlar om transsexualitet, det är för att vi inte pratar om det. Folk är inte dumma, det handlar om en kunskapsbrist i samhället. Om det finns kunskap finns det redskap att förändra, då är det bara viljan som saknas, säger hon.
En vanlig uppfattning är att allt inom HBTQ är samma sak, men transexuella personer saknar fortfarande grundläggande rättigheter, berättar Embla Rahbek.
– Transsexuella står fortfarande längst ner av HBTQ-personer. Så som det var för homo- och bisexuella på 80-talet är det för oss nu, säger hon.
Det har gått drygt ett år sedan hon tog kontakt med vården för första gången, nu har hon precis fått börja med medicinsk behandling. Hon berättar att om man vill att något ska hända i vården måste man stå på sig.
– När det gäller vården för transsexuella gäller det att dansa efter deras pipa. Man blir avskalad av alla deras konstiga frågor. Ibland undrar man om man faktiskt är galen som vissa människor säger, berättar Embla Rahbek.
I Sverige klassas transsexualitet fortfarande som ett sjukdomstillstånd.
– Det jag tycker är paradoxalt är att man först ska utredas för alla möjliga neuropsykiska sjukdomar, men när man sedan förklarats fri från det måste man gå med på att förklaras sjuk ändå, säger Embla Rahbek.