Hederlig semla livar upp en bagarvardag

Många har ätit dem mer eller mindre i smyg sedan mellandagarna, men Fettisdagen kommer först i nästa vecka. Mikael Valfridsson på Ica Maxi i Katrineholm vet hur en stilig semla ska se ut.

Katrineholm2012-02-15 09:44

Hur går det med semlebakandet?

- Det går över förväntan. Vi bakar i snitt 350-400 per dag.

Har du tröttnat på semlor?

- Det beror på om det handlar om att tröttna på att baka dem eller att äta dem. Att äta semlor tröttnar jag aldrig på. Men att göra dem varje dag är en annan sak. Man skrattar inte varje gång man bakar...

Nu för tiden finns många varianter på semlor. Vilken föredrar du?

- För två veckor sedan hade vi semletema, med fem sorter. Det var den med mandelmassa och grädde, en vaniljsemla med vaniljkräm, en wienersemla, en blåbärssemla med vaniljkräm, grädde och blåbärssylt som folk fortfarande frågar efter, och en blandsemla där grädde och mandelmassa hade blandats. Själv tillhör jag det gamla gardet och gillar en hederlig semla med mandelmassa och grädde.

Hur ska man äta sin semla?

- Vi har ju den där hetväggen. Den får de hålla på med som tycker att det är gott. Nej, tack, säger jag. Jag äter semlan som vanligt.

Hur många blir det per säsong för dig?

- Det blir nog fyra-fem stycken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om