Fler ungdomar ska lockas till Perrongen

Perrongen vill locka nya målgrupper. Därför arrangeras två informationskvällar för både unga och vuxna.

Charlotta Lockwall har arbetat som samordnare och ungdomscoach i två och ett halvt år. "Det känns som ett privilegius att få jobba här", säger hon.

Charlotta Lockwall har arbetat som samordnare och ungdomscoach i två och ett halvt år. "Det känns som ett privilegius att få jobba här", säger hon.

Foto: Carina Bergius

Katrineholm2019-11-23 13:28

– Nya målgrupper är egentligen alla de ungdomar som inte besöker oss i dag, som vill vara med och utveckla verksamheten på sitt sätt, säger Charlotta Lockwall, samordnare på Perrongen.

Nu pågår en informationskampanj för att fler ska känna till vad Perrongen är och vilka möjligheter som finns där.

–  Information är alltid bra. Vi vill nå fler vårdnadshavare och vuxna. Vi vill informera om att Perrongen finns, att deras ungdomar kan komma hit och att de själva också är välkomna att bara svänga förbi, vilken kväll som helst. Men om man vill ha lite mer information kan man komma till en av våra infoträffar.

Den första träffen arrangeras den 28 november och den andra träffen den 5 december.

–  Då visar vi runt och berättar om de aktiviteter man kan sysselsätta sig med här. Vi berättar hur det brukar fungera under en kväll, vad vi i personalen har för funktion och vad vi kan bidra med. Det handlar mycket om att säkra trygghet, att man ska kunna känna sig trygg med att ungdomarna kommit hit och är här hos oss.

På Perrongen erbjuds allt från biljard till att sy kläder.

–  Just nu är dans väldigt populärt. Det dansas mycket och det är hårt tryck i vår musikstudio. Det är många som skapar musik. Som ung kan man också komma med egna idéer. Vi försöker att lyssna, coacha och genomföra.

Den som bara vill ta en fika eller hänga över en läxbok en stund är också välkommen.

–  Det är det som vi vill att folk ska veta, att det finns alla möjligheter, för alla ungdomar.

En vardagkväll kan det vara mellan 50 och 70 ungdomar på Perrongen. Under fredag och lördag är det, enligt ungdomscoachen, inte ovanligt att det kommer över 120 ungdomar.

Charlotta Lockwall har arbetat som samordnare och ungdomscoach i två och ett halvt år.

–  En ungdomscoach är en sådan som jobbar här på kvällarna. Har man en idé som man vill förverkliga, i mitt fall kan det handla om att skriva låtar eller lära sig sjunga bättre, så hjälper jag till, berättar Charlotta Lockwall, som har ett förflutet som kulturarbetare.

Vad är det roligaste med att jobba med ungdomar?

–  Att man får så otroligt mycket tillbaka. Det känns som om vi gör någonting väldigt viktigt och meningsfullt, att kunna vara den där stöttande och lyssnande. Ibland kommer ungdomarna bara hit för att de behöver prata med någon, prata med en trygg vuxen. Det är härligt att kunna vara en schysst förebild. Det känns som ett privilegium att få jobba här.

Under två informationskvällar kommer Charlotta Lockwall och hennes kollegor att berätta om vad de aktiviteter som Perrongen erbjuder.
Under två informationskvällar kommer Charlotta Lockwall och hennes kollegor att berätta om vad de aktiviteter som Perrongen erbjuder.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!