Det hindrar inte bibliotekschefen Hanna Rasmussen, allmänkulturchefen Truls Olin och deras kolleger i Ängeln från att drömma. Det har gjorts i flera år, säger de. Behovet av att göra något åt dagens entré växer.
Det är också kultur- och turismnämnden medveten om. Ny entré finns med som ett mål i nämndplanen 2016, även om pengarna ännu inte finns.
Möjligheten att helt enkelt flytta på kulturhusets kafé för att skapa ett mer personligt mottagande har undersökts. Detta satte dock ventilationssystemet stopp för. Men det finns en annan idé för framtiden att leka med: att stänga den nuvarande entrén och i stället skapa en ny vid kvällsentrén intill konsthallen.
– Dit är det i sådana fall långt kvar. Det är många olika aktörer som ska in i diskussionen, konstaterar Hanna Rasmussen.
Men drömma går ju.
Syftet med att flytta entrén är legio. Till att börja med anses det inte tillfredsställande att Ängelns besökare, som en vanlig vardag räknas till omkring 1 000 personer, möts av kaféet och inte dem som arbetar i kulturhuset. Välkomnandet behöver få ett ansikte.
– Vi har erfarenhet av att besökare kommer in och känner sig lite vilsna, framför allt om de inte besöker oss så ofta. Inte minst har vi märkt det i samband med förtidsröstningen, säger bibliotekschefen.
Ett annat syfte är att förstärka Ängelns identitet som kulturhus och tydligt visa vilka upplevelser det kan erbjuda.
– Många tänker fortfarande på Ängeln som ett bibliotek. Men vi har så mycket annat att erbjuda! Under några år nu har vi haft en vision om att förstärka det, säger Truls Olin.
En ny entré ska kunna locka in besökarna i rum som de i dag avhåller sig från, kanske på grund av osäkerhet inför vad de där ska möta.
– Vi vill inte att det ska finnas sådana osynliga trösklar till exempelvis konsthallen, säger Rasmussen.
I Ängeln leks också med tanken på att modernisera utlåningen av böcker; att skapa ett slags "7-eleven old school" för boklån, läsning och studier på kvällar och helger.
– Vi har en långsiktig idé om ett mer öppet utlåningssystem som skapar en möjligheten att komma in i biblioteket också när det inte är bemannat.
Obemannade bibliotek finns redan på andra håll i landet. I vissa fall tar sig besökarna in med hjälp av lånekort och en pinkod, i andra genom att sätta fingret mot en fingeravtrycksläsare och slå in koden. Sådana "meröppna bibliotek" har både kunnat ökat utlåningen och höja sin grad av självservicetjänster.