För att få åka med i kortegen av studentflak behöver man lämna in en blankett till polisen där man uppger förarens personnummer och fordonets registreringsnummer, och innan avfärd besiktigas varje fordon på plats.
– Den som kör ska vara en vuxen, ansvarstagande människa som kan hjälpa till om något händer. Och banderollerna ska inte vara kränkande mot folk. Den här traditionen bygger på att allt funkar om vi ska kunna fortsätta ha det. Vi vill att det ska gå tryggt och säkert till, vi vet att man vill fira och det uppmuntrar vi, säger Tobias Karlsson.
De diskuterar också alkoholen. Deras råd till ungdomarna på ekonomilinjens sista år är att starta mjukt.
– Det är en lång dag, som för många börjar med champagnefrukost och slutar med utgång på kvällen. Av tidigare erfarenhet kan jag säga: gå inte all in. Är ni för berusade får ni inte vara med på flaket och på skolan är det nolltolerans mot droger och alkohol. Polisen har inte som mål att LOB:a (Lagen om omhändertagande av berusade personer) någon av er, så ta hand om varandra så slipper vi det.
Trygghetsvärden Daniel Andersson flikar också in att de inte ska ta med sig saker som kan förstöra de andra studenternas upplevelse.
– Det här med att kasta mjöl och ägg eller köra pulversläckare är inte en tradition på stan. Vill man ha det på sin student får man göra det hemma. Det handlar om sunt förnuft, säger han.
Tobias Karlsson rekommenderar att man dricker champagnen under hemmafirandet och inte tar med en flaska bubbel runt halsen.
– Man ska till exempel inte gå runt med en spritflaska för då ligger det ett langningsbrott bakom.
Vilket är det vanligaste brottet ni stöter på under studenten?
– Det är nog nedskräpning, ordningsstörningar och offentlig urinering. Under själva firandet kan det bli brott mot trafikreglerna, ingår man inte i kortegen har man inte rätt att hänga utanför rutan eller stå upp genom takluckan. För några år sen hade vi mycket brandsläckare, men det har vi tryckt rätt hårt på sedan dess.
Enligt Tobias Karlsson finns det numera en bra tradition med att sköta sig under kortegen.
– Jag tolkar det som att allt fler städer skrotar det här, men här kör vi en samordnad kortege med båda gymnasierna och det funkar bra. Det brukar vara roligt att jobba då. Vi klär själva upp oss så det blir feststämning, det är en folkfest!