Dagberg ska äta sig i form till KK-Joggen

Gunnar Dagberg får personliga kostråd av Linnéa Eriksson under sin träning inför KK-Joggen i augusti.

dietdragareeh.jpg

dietdragareeh.jpg

Foto: Fotograf saknas!

Katrineholm2014-02-14 14:00

Nyligen hade de sin första träff för att se hur Gunnar äter i dag och vad som eventuellt behöver ändras för att han ska må ännu bättre och kunna prestera på en bra nivå som löpare.

— För mig handlar det mycket om att få en bild av honom och var vi ska börja. Vi har kollat på hans stora mål och även gått in lite på de olika delmålen, säger kostexperten Eriksson.

Hon hade redan koll på vad Gunnar Dagberg stoppar i sig. Han och de andra deltagarna har skrivit träningsdagbok och även fyllt i vad de äter via nätet.

— Jag hoppas att han med hjälp av detta kan få lite mer balans och kontinuitet genom att äta på mer bestämda tider. Kommer han in i det kommer han att må så mycket bättre och kanske även prestera bättre.

På vilket sätt?

— Framförallt att han orkar mer och får chans att bygga muskler genom att äta bättre före och efteråt. Har man inte gjort det ger inte träningen lika mycket.

Att Gunnar får lite extra kostråd beror inte på att han är kraftig och behöver gå ner i vikt. Han vill få kosttips för att ännu bättre kunna hantera sin diabetes. Han har haft sjukdomen i elva år och har typ 2-varianten. Redan innan träffen hade Gunnar Dagberg ett visst hum vad Linnéa Eriksson skulle tipsa om.

— Det var väl det här med mellanmålen men det är mycket lättare att ta tag i det när någon säger åt en att göra det. Framförallt också för att jag ska rapportera in och skriva så hon kommer ju se direkt om jag försöker fuska, säger han.

Han tycker att han fick många bra tips på olika varianter på mellanmålen.

— Det vanliga är ju att man tar en macka för det är ju gott. Nu fick jag tips på att äta en skinkbit, avokado, keso och ägg, säger Gunnar.

— Nötter kan man också äta, fyller Linnéa in, men du får vara lite koll på hur mycket nötter du smäller i dig.

— Det ser du nästa gång när jag har gått upp fem kilo, skojar Gunnar.

Vad hoppas du få till med detta?

— Att det här tänket sitter i bakhuvudet: vad man ska äta och inte äta och vad produkterna innehåller. Det är klart att man ska kunna fuska någon gång och kunna äta gott, men då kan man ju göra det med gott samvete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om