– Vi lägger all verksamhet på is tills vi har fått ordning på detta, säger företagets vd.
Verksamheten drog i gång i höstas. Boendet som tar emot ensamkommande flyktingbarn fungerar som ett mellanboende, där barnen bor under en kort tid i väntan på ett permanent boende.
Men ett underkänt brandskydd har nu satt stopp för verksamheten.
Olika brandskyddsregler gäller för olika typer av boenden. I det här fallet har det funnit en rad frågetecken kring vilken typ av boende som bedrivs. De drivande kallar det för ett förstärkt familjehem. Räddningstjänsten liknar dock boendet vid ett gemensamhetsboende och kräver att varje sovrum ska utformas som en egen brandcell. Man kräver också brandlarm.
Förra veckan gjorde räddningstjänsten ett oannonserat besök i boendet. I lägenheterna bodde då tre respektive fem pojkar.
– De har hört av sig tidigare i år och frågat om brandskyddets utformning därför blev vi nog lite förvånande över att det brandskydd vi förväntade oss inte var uppfyllt. Men de förstod nog inte att det där med brandskyddet var så omfattande som det faktiskt är, säger Axel Wahle, brandingenjör.
– Vi trodde naturligtvis att vi hade tillräckligt brandskydd. Nu börjar vi om från början. Vi har anlitat en brandkonsult som talar om vad som krävs och så följer vi de rekommendationerna, säger verksamhetens vd.
– Det är bra att de reder ut vilka regler som gäller. Det är nog bra för många boenden, fortsätter vd.
Förhoppningen är att verksamheten ska kunna dra igång igen i mitten av mars. De barn som bodde där vid inspektionen har flyttat till andra boenden.