Under stort hemlighetsmakeri lurades årets företagare Andreas Svedberg till ett möte under onsdagseftermiddagen. Föga anade han att Pär Knutsson och Jim Lindström från Företagarna KFV skulle dyka upp med en överraskning i bagaget.

I fjol var det Veronica Gårdestig och Michael Karlsson på Impecta fröhandel som blev Årets företagare. I år var det dags att ära ännu en Julitabo, nämligen Andreas Svedberg på Oppunda kraftkonsult.

Överrumplad mottog han blomsterkvasten och beskedet att han utsetts till Årets företagare i Katrineholm 2020.

Artikelbild

| Pär Knutsson och Jim Lindström från Företagarna KFV överraskade årets företagare Andreas Svedberg under onsdagen. Senare anslöt även näringslivschefen Stefan Toll till hyllningskommittén.

– Det här var lite chockartat, det hade jag aldrig kunnat drömma om. Att någon uppmärksammar vad vi pysslar med trots att vi är så pass små, sa Andreas Svedberg.

Hans entreprenadföretag Oppunda kraftkonsult AB sysselsätter tio anställda, utöver inhyrd personal och underentreprenörer, och har sitt säte i Katrineholm.

– Vi har kontoret här, men jobbar mellan Kopparberg och Gamleby med om- och nybyggnation av eldistribueringsnätet.Vår kundkrets utgörs i huvudsak av elnätägare som Eon och Vattenfall, förklarade Svedberg.

I Företagarna KFV:s motivering står bland annat att Svedberg har "tagit över och förädlat en verksamhet till helt nya nivåer" och att "företaget uppnått en mycket stark lönsamhet och gott renommé".

– Du har gjort ett jättejobb och vi vet hur du har slitit. Du är ett föredöme för företagare, sa Jim Lindström från Företagarna. 

Den 27 mars får Andreas Svedberg motta sitt pris under näringslivsdagen i Flen.