Tidningen har tidigare berättat om att flera pizzerior i Katrineholm utsatts för inbrott. Nu har åtminstone ett av fallen klarats upp.

Det rör sig om en 25-årig man, som av Nyköpings tingsrätt dömts för stöld från en av pizzeriorna. Mannen har tagit sin in i restaurangen genom att krossa en ruta och därefter stulit 1 500 kronor i kontanter, enligt domen.

I samband med inbrottet lämnade 25-åringen spår efter sig i form av blod. Analys av detta blod visar att det kommer från honom. Han har också erkänt inbrottet, men förnekat att han kommit över några pengar.

Enligt 25-åringen var han skyldig pengar. Han bröt sig därför in på pizzerian – där han tidigare jobbat. Men, hävdar han, det fanns inga pengar att stjäla.

Men tingsrätten tror på restaurangägaren, som berättat att det fanns kontanter kvar i kassan – kontanter som saknades efter inbrottet.

Mannen döms även för ett restauranginbrott i Gnesta, där han stulit en surfplatta. Dessutom döms han för häleri. Även här gäller det en surfplatta, som stulits vid ett annat restauranginbrott, och som 25-åringen innehaft.

Åklagaren ville få 25-åringen fälld för ännu ett restauranginbrott. Det rör sig i detta fall om en pizzeria på Norr. Ägaren till pizzerian, som bor i närheten av sin arbetsplats, har berättat att han hörde ljudet av glaskross på natten och då sprang ut. Han förföljde en misstänkt gärningsman, men fick inte fatt i honom.

En kort stund senare greps 25-åringen. Han hade då en större mängd mynt på sig. Men trots att dessa uppgifter enligt rätten är besvärande för 25-åringen, räcker inte bevisen för en fällande dom. Mannen frias från detta inbrott.

25-åringen, som är tidigare dömd för brott, får 3 månaders fängelse för inbrotten och för häleriet.