Tisdagen den 20 augusti 1974 var en stor dag för utbildningsväsendet i Katrineholm. Då kunde rektor Torsten Wickbom välkomna elever och personal till den nya och moderna gymnasieskolan, Duveholmsskolan.

Cirka 1 000 elever, 100 lärare och ytterligare 50 anställda i olika funktioner, skulle nu komma att tillbringa en stor del av sin tid i de långa korridorerna och de ändamålsenliga utbildningslokalerna. Hälften av eleverna, mest på de yrkesinriktade utbildningarna, hade då redan gått ett år på skolan, medan den teoretiska delen färdigställdes.

Många hade förfasat sig över skolans storlek och menat att detta jättebygge aldrig skulle komma att bli trivsamt. Detta avvisades av rektor Wickbom som menade att skolan var väl disponerad institutionsvis, vilket innebar att flertalet av eleverna aldrig skulle behöva förflytta sig över hela anläggningen.

Skolan betjänade till en början förutom Katrineholms kommun även Flen och Vingåker. Flen fick så småningom en egen modern gymnasieskola i Prins Wilhelmgymnasiet och Duveholmsskolan heter numera Duveholmsgymnasiet och Katrineholms Tekniska College.

I en tidigare version av denna artikel publicerades en gammal bild, som dock inte visade Duveholmsskolan eller Duveholmsgymnasiet, utan Duveholmshallen.