Den uppmärksamma har säkert stött på någon av de 100 bokstavsprydda käppar som under sommaren varit utplacerade i Katrineholmstrakten. Det är så kallade checkpoints för motionstävlingen "Hitta ut", som arrangeras av Katrineholms orienteringsklubb. 

Totalt har 1163 deltagare registrerat sig i Katrineholm. De har tillsammans registrerat 49 256 kontrollpunkter och gått 98 512 kilometer. Nu sliter Lena och Leif Norman med att samla in käpparna inför vintern. 

– Säsongen har varit över alla förväntningar. Målet var 1 000 personer och 30 000 registreringar. Det är så himla roligt, vi har fått mycket positiva kommentarer, säger Lena Norman.

Artikelbild

| 100 ordinarie och 30 bonuscheckpoints har deltagarna kunnat leta efter.

I söndags avslutades tävlingen med en inomhusorientering i Järvenskolan Tallås lokaler med tio av totalt 30 bonuskontroller, samtidigt som klubben hade en regional inomhustävling. 

– Det kom tyvärr inte så många som ville köra "Hitta in". Det var mest orienterare från klubben, säger Lena Norman.

Endast två registrerade deltagare lyckades ta samtliga kontroller i tävlingen. Anders Moberg och Barbro Karlsson heter de enligt resultatlistan. Vinsterna går dock inte till dem som presterat bäst, utan lottas ut bland deltagarna.

– Jag började för några veckor sedan. Det är ett bra sätt att ta sig ut, säger Barbro Karlsson från Forssjö.

Den kontroll som flest hittade till är nummer 62 vid den lilla stugan i starten av Djulö allé. De övriga på topp fem, checkpoint 55 till 58 fanns lättillgängliga i de centrala delarna av Katrineholm.