– Det är helt sjukt. Jag kan inte fatta att det är sant, säger hon.
Stockholm culinary team är ännu en gång världens bästa regionala kocklag.
Culinary olympics, mer känt som "matlagnings-OS", arrangeras vart fjärde år. Tävlingarna inleddes i lördags och Cissi Strand och hennes lagkamrater har ett långt och hårt arbete bakom sig.
Förberedelserna inför tävlingen har pågått under ett helt år. En gång i månaden har laget träffats och lagat mat tillsammans ett par dagar i rad. Däremellan har de tränat individuellt.
Cissi Strand som till vardags jobbar som dessertkonditor på Operakällaren har ansvarat för desserterna. Under Culinary olympics skapade hon sammanlagt fem efterrätter. Hon avslutade en femrättersmenyn med en rabarber- och smörkoladessert. Och hon kombinerade choklad och jordgubbar i en dessert och hjortron, vanilj och mandel i en annan.
– Jag är helt euforisk. Jag känner knappt att jag har fötterna på jorden längre, säger en mycket glad Cissi Strand.
Stockholms culinary team vann guld även 2012.
– Det är mäktigt att vi inte bara kan vinna en gång utan också försvara OS-guldet och leverera på topp igen. Trots att alla lagmedlemmar har bytts ut. Det visar vilken nivå Stockholm är på i dag när det gäller gastronomi, säger Andreas Printz, lagledare för Stockholm culinary team.
Nu ska laget fira.
– Vi är på väg till Berlin och ska gå ut och festa loss. I morgon (läs torsdag) åker vi hem till Sverige igen, säger Cissi Strand.