Caponata
För 4 personer, 35 minuter
1 aubergine
1 zucchini
2 gula lökar
2â3 stjĂ€lkar blekselleri
400 g tomater
100 g gröna oliver
2 msk kapris
4 msk mild vitvinsvinÀger
2 msk rapsolja
olivolja
salt, svartpeppar och socker
10 blad basilika
salt, peppar och socker
Att Àta till:
lantbröd
Gör sÄ hÀr:
1. SkÀr auberginen i bitar och sprid ut pÄ en tallrik och salta. LÄt stÄ i 15 minuter.
2. SkÀr zucchini och lök i nÄgot mindre bitar. Strimla bleksellerin. Snitta tomaterna och doppa dem i kokande vatten sÄ att skalet slÀpper. Dra bort skal och peta bort kÀrnorna. Hacka tomatköttet grovt. Dela och kÀrna ur oliverna.
3. Spola bort saltet frĂ„n auberginen och torka med handduk. Stek dem i het panna med rapsolja i 2 minuter. SĂ€nk vĂ€rmen, tillsĂ€tt 1 matsked olivolja och vĂ€nd ned zucchini, lök, blekselleri, tomater, oliver och kapris. VĂ€nd runt 2â3 minuter. TillsĂ€tt vinĂ€ger som fĂ„r koka in pĂ„ svag vĂ€rme, cirka 10 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och 1 kryddmĂ„tt socker. Servera varm med lantbröd.