Det har gått snabbt för Katrineholmstjejen Ebba Bauer Zetterblom. I våras slutade hon ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Norrköping.

19 år gammal har hon tillträtt posten som vd på Städarna. Det är meningen att Ebba ska bygga upp en ny verksamhet i Katrineholm.

När Katrineholms-Kuriren träffar Ebba Bauer Zetterblom möts vi av en sprudlande glad och pigg tjej med stor framtidstro.

– Jag kan tacka mina föräldrar för min inställning. Jag är matad från det jag var liten av min mamma med att, "tror du att du kan göra en sak kommer du att kunna klara det", säger hon.

När Ebba berättar om allt hon håller på med så verkar det finnas mer än 24 timmar under hennes dygn, men icke.

– Jag är bra på att optimera min tid och se till att utnyttja den på ett effektivt sätt, säger hon.

Sedan skolslutet har Ebba haft fullt upp: Djulö strandcafé, ledighet i Spanien under tre veckor, arbetat i restaurangtältet under Katrineholms-veckan, jobbat som butikskommunikatör, varit servitris på Villa Sandhem, arbetat i en hamburgerrestaurang och jobbat som lärarvikarie.

– Jag vill gärna utmana mig själv och lärarjobbet var en sådan utmaning. Jag har varit några gånger på Nyhemsskolan, berättar Ebba.

Hur fick du arbetet på städarna med uppgift att bygga upp företaget i Katrineholm?

– I skolan under förra året när vi drev ett UF-företag träffade jag Christoffer Sjögren som var vårt bollplank under året. Jag såg på Facebook att Städarna skulle öppna i Katrineholm. Lite vågat kanske, men jag tog kontakt med honom och sökte jobbet som vd. Jag blev kallad till intervju och fick jobbet.

Hur reagerade du när du fick positivt besked?

– Det är fortfarande svårt att ta in, shit, jag ska verkligen göra det här? Men jag tvivlar inte på att jag kommer att kunna göra jobbet på ett bra sätt.

Har du städat förut så du vet vad arbetet innebär?

Ja, jag har städat strandcafét, vandrarhemmet och servicebyggnaden vid campingen.

Hur ser det ut i ditt eget rum, du bor ju fortfarande hemma?

– Nja, det är väl lite si och så men jag måste väl ta tag i städningen hemma om jag ska vara en förebild.

Nu blir det tidiga mornar. Hur kommer det att gå?

Jag har lätt för att gå upp tidigt och komma igång, det kommer inte att vara något problem.