Strax före årsskiftet firade stans mest populära liveband 20 år.

I går kväll slog den fem man och en kvinna starka gruppen an strängen för sitt 21:a.

Och publiken var, som vanligt, med på varenda not.

Artikelbild

Double Inn drog storpublik med årets första konsert. Här fem sjättedelar av bandet: Janne Johansson, Andreas Lövgren, Bengt Ohlsson, Nicka Fröberg och Uffe Eriksson.

Fredagens gig var Double Inns första för året – och uppenbart efterlängtat.

Biljetterna till den ekumeniska musikandakten i kyrkan på Norr var slut redan en vecka in i januari. När kyrkklockorna ringde in trängdes sisådär 300 personer i bänkarna medan Bengt Ohlsson, Janne Johansson, Nicka Fröberg, Uffe Eriksson, Andreas Lövgren och Bosse Lindhe tog plats framför koret.

Det finns normalt två sidor av Double Inns mynt, tydligt åskådliggjort i gruppens två olika låtrepertoarer.

Den ena bygger på en fäbless för 60- och 70-talsrock med covers på låtar av artister ur det universella poplexikonet: Dylan, Lennon, McCartney, Simon och Garfunkel.

Den andra är setet med stojig keltisk folkmusik. Den förvandlar surkart till partyprissar och har blivit Double Inns publikdragande signum.

I kyrkan fick publiken njuta en tredje sida av gruppen: dess känsla för ballader och visor.

– När vi satte ihop programmet bestämde vi att det inte skulle bli några pubröjare i kväll, log sångaren och basisten Ohlsson.

– Jo! ropade någon i publiken hoppfullt, men så fick det bli: en kväll med himmelskt lugn när Double Inn inledde 2019 med finstämda irländska visor, countrydoftande ballader, Dan Andersson och en andäktig tolkning av Kents "Sverige".