Het gryta med falukorv

För 4 portioner, 30 minuter

500 g falukorv

2 msk smör eller rapsolja

1 gul lök, skivad

1 vitlöksklyfta, finhackad

1/2 röd chili, finhackad

1 röd paprika

1/2 (ca 250 g) spetskål

2 msk tomatpuré

1 burk (400 g) körsbärstomater

salt och svartpeppar

2 msk grovhackad bladpersilja

Till servering:

2 dl gräddfil eller tjock yoghurt

nykokt basmatiris

Gör så här:

1. Skär falukorven i grova strimlor. Bryn i smör eller olja i en rejäl gryta tills korven fått fin färg.

2. Tillsätt lök, vitlök och chili. Fräs under omrörning i ett par minuter.

3. Dela under tiden paprikan på mitten, kärna ur och skär i strimlor. Ansa och strimla kålen. Tillsätt i grytan tillsammans med tomatpuré och körsbärstomater. Blanda och låt puttra samman under lock i 5–10 minuter.

4. Smaka av med salt och peppar, och toppa med hackad persilja. Servera med gräddfil eller tjock yoghurt och ris.

mat