På jullovet testade Komtek i Katrineholm att ordna ett lan för första gången i sina lokaler i samma hus som Lindengymnasiet. Det blev succé och ett 40-tal ungdomar spenderade tre dagar med att spela datorspel tillsammans.

Intresset blev dock svalare när det nu är dags för påsk-lan, som pågår från den 18 till den 19 april. Ungefär 15 ungdomar i högstadieåldern sitter och spelar när tidningen tittar in.

[fakta nr="1"]

‒Syftet med Komtek är att öka kunskapen kring teknik och naturvetenskapliga ämnen. Vi måste se var ungdomarna är och försöka närma oss dem. De kommer hit nu och ser vad vi finns, sen kanske de kommer tillbaka i något annat sammanhang. Det är en klurig grupp just högstadiet, säger Louise Franklin, pedagogisk handledare på Komtek, som själv gillar att spela.

Komtek erbjuder diverse aktiviteter som brädspel och dansspel, men ungdomarna på plats verkar mest intresserade av att spela datorspel. Det är spelet Counter-strike som gäller för de flesta, även om andra populära spel som Overwatch syns på någon skärm.

Eddie Jacobsson och Edvin Westlin har varit på plats sedan klockan 9 på morgonen.

‒Counter-strike är inte som andra spel. Det är kul att ranka upp och sen håller vi på mycket med skins också, berättar Eddie Jacobsson som även var med på jullovet.

De två kompisarna är överens om att det är kul att Komtek fixar lan, och de funderar på att åka till Dreamhack i sommar.

Vi lämnar spelhålan vid 19-tiden, men festen lär inte dö ut på många timmar.

‒Vi är här hela natten, det är liksom lite poängen och charmen med ett lan, säger Louise Franklin.