I kvĂ€llens avsnitt av "Sveriges mĂ€sterkock" gĂ€star deltagarna bruket i HĂ€lleforsnĂ€s. DĂ€r besöker de JĂŒrss mejeri för att lĂ€ra sig om osttillverkning, provsmaka pĂ„ prisbelönta produkter och fĂ„ inspiration till veckans tĂ€vlingsmoment. Förutom att tillaga den klassiska schnitzelrĂ€tten cordon bleu tĂ€vlar de nĂ€mligen i att göra en varm ostdessert.
Kersin JĂŒrss var sjĂ€lv pĂ„ plats nĂ€r inspelningsteamet rullade in en ganska grĂ„ höstdag och minns det hela som minst sagt intensivt.
â Vi var ganska slut nĂ€r dagen var över, sĂ€ger hon.
Hon Àr van att berÀtta om och lÀra ut osttillverkningen, men att göra det framför kamera var nÄgonting helt nytt. Vissa moment fick hon upprepa flera gÄnger för att teamet skulle hitta det perfekta ljuset och vinkeln.
De Ätta ÄterstÄende deltagarna i programmet fick dessutom ta plats i tÀvlingsköket, som dagen till Àra hade byggts upp i Kolhusteatern.
â Det Ă€r lite som en cirkus som Ă„ker runt, de hade allt med sig, sĂ€ger Kerstin JĂŒrss.
Sedan JĂŒrss fick förfrĂ„gan om att medverka i programmet har det varit ett stort hemlighetsmakeri kring det hela. Nu ser de fram att fĂ„ resultatet pĂ„ tv â och hoppas att det ska ge ringar pĂ„ vattnet för egen del.
â Jag hoppas det, men vi vet inte riktigt hur, sĂ€ger Kerstin JĂŒrss.
Hon tror till exempel att det kan komma att mÀrkas i deras webbshop.
â Vi har gjort lite extra av vissa sorter, men vi fĂ„r se hur det gĂ„r, sĂ€ger hon.
Programmet sÀnds klockan 20.00.