Katrineholmssonen Gabriel Forss och hans kompis, dansaren Tobias Karlsson, driver sedan 2016 en podcast med namnet "I säng med Tobias och Gabriel". I den avhandlas både vardagsbekymmer och samhällsfrågor. Melodifestivalvinnaren och körledaren Forss och "Let´s dance"-vinnaren Tobias Karlsson med egna danskompaniet Move your feet reflekterar i podden över allt från familj och samhällsfenomen till tv-program och nyheter.

När detta skrivs har "I säng med Tobias & Gabriel" släppt 133 avsnitt och nu vill de ut och möta sin publik.

– Vi gjorde avsnitt 100 som en livepodd i Stockholm där vi bjöd in lyssnare. Det blev så otroligt lyckat och kul, säger Gabriel Forss.

Han tycker att det är roligt med brev och meddelanden som kommer från lyssnare, men direktmötet är något som duon värderar ännu högre.

– Eftersom vi båda älskar att jobba på scenen känns den som ett naturligt forum för mötet med publiken.

Den 14 februari är det premiär för turnén i Göteborg och den 15 februari kommer showen till Tallåsaulan i Katrineholm. Därefter väntar Örebro, Malmö och Stockholm.

Showen, som helt i linje med poddens namn inkluderar Tobias Karlsson, Gabriel Forss och en säng ("vi ångrade titeln på podden när vi skulle på turné", skrattar Gabriel Forss) på scenen, byggs kring hur de båda möttes.

– Vi har ganska lika bakgrund, är uppväxta i småstäder och vår kompisrelation formades utifrån det, berättar Gabriel Forss.

– När vi lärde känna varandra 2005 fann vi varandra på ett djupt plan direkt. Vi har så mycket att prata om.

Tanken att dela med sig av snacket ledde till podden.

– Vi bestämde från dag ett att vi inte skulle hålla något inne. Man ska våga bjuda på sig själv och kasta sig in i ämnen som man kanske inte har koll på. Om det är något som vi inte har svar på så är lyssnarna på direkt.

Showen är en utveckling av podden. Publiken får vara med i sång och dans och ställa frågor men även de fasta inslagen som "hänt i veckan", "veckans lista", "gay-watch" och "mamma vet bäst" är med.

– Det blir lite som en after work, att kicka i gång helgen med oss, säger Gabriel Forss som jobbar hemma i uppväxtstaden närhelst det är möjligt.

– För mig är det viktigt. Katrineholm ligger mig varmt om hjärtat och i den mån man kan göra saker hemma är det så kul att komma hem. Podden handlar ju om våra liv, så det blir mycket anknytning till hemma, säger Gabriel Forss som firar julafton i Katrineholm men som dagen därpå drar till Miami.