Friterad lax med remouladsås

För 4 personer, 25 minuter

600 g lax utan skinn och ben

4 msk vetemjöl

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 liter olja till fritering

Remouladsås:

100 g pickelsgrönsaker

1 msk inlagd kapris

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

2 msk finhackad persilja

1 krm torkad dragon

salt

Att äta till:

ris

blandade blad

citron

Gör så här:

1. Hacka pickels och kapris fint. Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Vänd ned hacket och smaksätt med hackad persilja och dragon. Salta lätt.

2. Skär fisken i bitar med 2–3 centimeters sida. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med vetemjöl, salt och vitpeppar. Ruska påsen så att mjölet fördelar sig över fisken.

3. Fritera fisken 3 minuter, gärna i omgångar, i 170-gradig olja. Låt rinna av på hushållspapper innan den serveras med ris, remoulad, blandade blad och citron skuren i klyftor.

mat