I slutet av förra veckan utfärdade SMHI en klass 1-varning för hårda vindbyar i Sörmlands län. Då drabbades Katrineholms- och Vingåkerstrakten hårt men vinden mojnade under helgen. Under onsdagen blåser det kraftigt på sina håll igen. Några varningar för Sörmland har emellertid inte gått ut, däremot i angränsande län.

– Nej, det finns inga varningar utfärdade för Sörmland men det har varit hårda vindar under onsdagen och vid lunchtid uppmättes vindbyar på 20 meter per sekund i Eskilstuna, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Flera träd uppges ha knäckts i blåsten. Bland annat utanför Ärla i Eskilstuna föll ett träd ner över väg 921 på onsdagsförmiddagen. I höjd med Bälgviken togs ett träd som blockerade väg 694 bort av Trafikverket under dagen, och vid lunchtid rapporterades ett träd blockera väg 57/Stenbrovägen i Flen. Trädet på väg 57 låg ner i en kurva och blockerade halva vägbanan men kunde strax avlägsnas. Även på väg 53 ska ett träd ha blåst över vägen söder om Sparreholm i riktning mot Nyköping.

Enligt Marcus Sjöstedt på SMHI ska den hårda vinden upphöra till kvällen.