Händelsen inträffade måndagen den 23 juli klockan 22.30. Ett ögonvittne som tidningen har varit i kontakt med såg hur flera ungdomar var ute på flotten och lossade kedjorna som den satt fast i. De hade lyckats få upp tre av de fyra kedjorna innan de blev upptäckta och avbrutna.

Vittnet kontaktade kommunen och uttryckte sin oro för säkerheten och tillägger att det ofta ser skräpigt ut på badplatsen.

Jerry Karlsson på Vingåker kommun ser allvarligt på det som inträffat.

– Det här är rent sabotage.

Han säger att han har svårt att förstå hur ungdomarna har lyckats få upp kedjorna, men ser en stor risk för säkerheten när sådant här händer.

– Vrider sig flotten blir det livsfarligt att använda den.

Hopptornsflotten lockar mycket ungdomar under hela sommaren och därför är säkerheten av största vikt.

Det är inte första gången just hopptornsflotten i Viala är utsatt för sabotage och nu har kommunen fått nog och uppmanar allmänheten om hjälp om de bevittnar skadgörelse för att få bukt med den här typen av problem.

– De som ser sabotage ska göra en polisanmälan, säger Jerry Karlsson.

En dykare har nu varit på plats och åtgärdat problemet och sett till att flotten åter är säker att använda. Kommunen försöker också öka säkerheten på badplatsen genom extra tillsyn.

– Vi har personal som åker och kollar badplatsen och hopptornsflotten minst tre gånger i veckan. Det är extra viktig under så här varma dagar, då antalet besökare ökar och det kan bli lite stökigt.