Landstingsstyrelsens sammanträde under tisdagen innehöll många ärenden, som tidigare diskuterats. Ett var bland annat om bolaget Landstingsservice.

– Räddningspaketet har vi redan fattat beslut om. Moderaternas förslag är helt missvisande, säger Monica Johansson.

Landstingets bolag Landstingsservice har under våren och vintern kantats av turbulens. Ekonomiskt har bolaget gått på knäna, samtidigt fick vd gå efter märkliga omständigheter och två styrelseledamöter valde därefter att avgå.

Men pengar har skjutits till bolaget och det man nu behöver är stabilitet i styrelsen och en ny vd, menar Monica Johansson.

Föräldrar i södra Sörmland har sedan barnmottagningen vid Nyköpings lasarett stängdes för flera år sedan efterlyst nattplatser, så kallade observationsplatser. Två finns, men nu kan ytterligare en till bli aktuellt.

En vårdcentral i Eskilstuna med inriktning på framtidens vårdcentral är också aktuellt. Vårdcentralen ska drivas i landstingets regi.

Politikerna beslutade även att säga ja till fortsatt ombyggnad av Kullbergska sjukhuset.

Ja sa man även till att införa en avgift för digitala besök på vårdcentraler för alla utanför Sörmland. Hundra kronor ska avgiften vara.

Monica Johansson och Mattias Claesson (C) gladdes åt att landstingets ekonomi är stabil och att sjukskrivningarna bland personalen minskar - om än med små siffror.