Kommunen vill förbjuda parkering

Trängsel vid övergångsställen ligger bakom förslaget om parkeringsförbud respektive tidsbegränsad parkering på två gator i Flen.

Parkeringsförbud kan införas.

Parkeringsförbud kan införas.

Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX.

Flens kommun2019-10-11 15:34

Flens kommun vill få till nya lokala trafikföreskrifter på delar av två gator i centrala Flen. Det framgår av en remiss som skickats till polisen och som även har besvarats.

De gator som polisen har pekat ut är Orrestagatan och Kyrkvägen. När det gäller Orrestagatan vill kommunen införa parkeringsförbud på den sydöstra sidan av gatan hela sträckan mellan Trädgårdsgatan och Södra Kungsgatan. I dag är det skyltat tre parkeringsplatser på den sidan mellan korsningen med Eriksgatan och korsningen med Södra Kungsgatan. De p-platserna vill kommunen ta bort med motiveringen att gatan blir trång när det står bilar parkerade på platserna som ligger precis framför övergångsstället innan Södra kungsgatan.

På gatans andra sida är det i dag skyltat fyra parkeringsplatser. Dessa vill kommunen flytta tio meter från korsningen med Södra Kungsgatan och tillåta parkering på en sträcka av 20 meter. Dessutom förslås det bli en tidsbegränsning på en timme med krav på parkeringsskiva.

Kommunen anser även att det finns ett problem med trängsel på Kyrkvägen i Flen till följd av gatuparkering. För att komma åt problemet föreslår kommunen ett parkeringsförbud på Kyrkgatans sydöstra sida mellan Brogatan och 70 meter söderut. I dag råder det parkeringsförbud på motsatta sidan av den sträckningen. 

Polisen går på Flens kommuns linje och anser att förslagen gynnar både sikt och framkomlighet. Dessutom ser polisen förslagen som bra åtgärder för ökad trafiksäkerhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!