I två år har paret drivit den omtyckta thairestaurangen på Landsvägsgatan i Sparreholm. Men restaurangen har hållit stängt sedan i juni, på grund av hälsoproblem.

– Min fru som är restaurangens kock, har fått en skada i axeln. Jag tänker på henne i första hand, säger Conny Isaksson.

Sukiat Thaemngoen väntar just nu på en axeloperation och behöver efter genomförd operation vila upp sig innan hon kan återvända till arbetet. Därför har paret nu bestämt sig för att lägga ner verksamheten.

– Vi har tagit det här beslutet nu eftersom jag tror att det blir för stor belastning för min fru i längden. Om man ska ha fler anställda, så måste kundunderlaget vara större.

Finns det några ekonomiska skäl till att ni väljer att lägga ner?

– Nej, det finns det inte, utan det handlar om hälsoskäl.

Men Conny Isaksson har vid sidan om de tråkiga, även positiva nyheter för de som tycker om Aroii-D:s mat. Paret planerar nämligen att komma tillbaka på matmarknaden med en foodtruck, som inte innebär lika stor belastning för Sukiat Thaemngoen.

– Just nu kollar jag efter en foodtruck, som vi tänker att vi kör i gång med till hösten. Då hinner min fru vila upp sig lite. Jag kommer egentligen från marknader och festivaler, så tanken är att vi går tillbaka till det.

När paret har skaffat sig en foodtruck, hoppas de på att åka runt i hela Sverige, men Sparreholm är en favorit.

– Vi kommer självklart att ansöka om att få stå här i Sparreholm också.

– Jag vill tacka alla kunder för den tiden som har varit, men vi kommer ses igen i ett annat forum och i annat format, säger Conny Isaksson.