Det var efter midnatt natten mot lördagen som polis och ambulans larmades till en plats där ett misstänkt våldsbrott hade skett. Polisen påträffade en man som var avliden. En kvinna i 35-årsåldern greps och hon anhölls senare på sannolika skäl misstänkt för mord.

Under måndagen fick Robert Eriksson, chefsåklagare vid Åklagarkammaren i Nyköping, ta över ärendet. Han är mycket förtegen om det misstänkta mordet.

‒Det vi kan säga är att det är en person avliden och en person anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Det är för tidigt att säga något mer. Det känns fel mot den misstänkta och mot offrets anhöriga.

Under lördagen arbetade polisens kriminaltekniker med en kriminalteknisk brottsplatsundersökning. Robert Eriksson vill inte säga var brottet har begåtts.

‒Platsen är inom Flens kommun.

Kvinnan förhördes både under helgen och under måndagen. Enligt Lars Liewenborg, chef för polisens enhet för grova brott i Nyköping och Katrineholm, kände mannen och kvinnan varandra.

‒De har en relation, säger han.

Lars Liewenborg vill dock inte säga om kvinnan har erkänt eller inte det brott hon är misstänkt för.

I utredningen avvaktar man nu obduktion av den avlidne, vilket kommer att ske under tisdagen. Senast klockan tolv på tisdagen måste häktningsframställan mot den misstänkta ske.